Skip to main content

Stoppen met roken veelgestelde vragen Hoe & waarom stoppen

 • Hoe stop ik met roken?

  Vraag je je af hoe je kunt stoppen met roken? Er zijn miljoenen mensen die elk jaar met succes stoppen met roken en bij Nicotinell weten we dat u 1 van hen kunt zijn.

  We begrijpen dat elke reis om te stoppen met roken anders is, maar er zijn enkele eenvoudige manieren om je motivatie te vinden. Bekijk onze sectie 'Hoe te stoppen' voor enkele tips om te stoppen met roken om aan de slag te gaan.

 • Waarom niet cold turkey stoppen?

  Wil je cold turkey stoppen? Nicotinell adviseert dan om ruim de tijd te nemen om tot die beslissing te komen en om vooraf goed na te gaan wat voor jou het beste werkt om met die plotselinge trek in een sigaret mee om te gaan. 

  Nicotine die door sigaretten wordt geleverd, is zo verslavend dat mensen vaak onderschatten hoe moeilijk het is om de onbedwingbare trek te weerstaan met alleen wilskracht. Nicotinevervangende hulmpiddelen leveren een gecontroleerde hoeveelheid nicotine af om de trek te kalmeren en stelt je in staat om je te concentreren op de mentale aspecten van het stoppen. Nicotinell verdubbelt je kansen om te stoppen met roken.3  

  3In vergelijking met placebo. Gebruik zoals geadviseerd. Gedragsondersteuningsprogramma vergroot de kans op succes. Veel mensen hebben meerdere stoppogingen nodig om te stoppen met roken. Producten maken deel uit van een programma van 8-12 weken.

 • Waarom zou ik een nicotine vervangend hulpmiddel kunnen gebruiken?

  Nicotinevervangende therapie (of kortweg NRT) bevat geen van de kankerverwekkende stoffen die in sigaretten worden aangetroffen. Nicotinevervangende therapieprogramma's zijn ontwikkeld om je te helpen stoppen met roken. Ze helpen je van nicotineverslaving af te komen totdat je het niet meer nodig hebt.

 • Wat zijn de nicotine ontwenningsverschijnselen?

  Nicotine ontwenningsverschijnselen verwijst naar een groep symptomen die zich ontwikkelen in de eerste paar weken na een abrupte stopzetting of afname van de inname van nicotine. 

  Als je nicotine afhankelijk bent, maakt roken neurotransmitters vrij in je hersenen, waaronder dopamine. Dopamine zorgt voor een ontspannen en tevreden gevoel. Wanneer je de afhankelijkheid van nicotine beëindigt, kan je te maken krijgen met  ontwenningsverschijnselen zoals verhoogde eetlust, angstgevoelens, frustratie, irritatie of onrust.  Het kan moeilijk zijn om hiermee om te gaan, maar weet dat het de manier is om je lichaam weer gezond te laten functioneren. Hou vol. Het zal beter gaan naarmate je stop vordert.

 • Ik heb al vaker geprobeerd te stoppen met roken. Waarom lukt het me niet?

  Stoppen met roken is moeilijk! Het is alsof je afscheid neemt van een deel van jezelf. 

  Probeer te leren van je uitglijders. Zoek uit waarom het je nog niet is gelukt, zodat je kunt voorkomen dat je in de toekomst in soortgelijke situaties terechtkomt. Kies een nieuwe stopdatum en probeer het opnieuw. Deze keer kun je misschien voorgoed stoppen! Nicotinell is het Nr 1.1 nicotine vervangende hulpmiddel in Nederland en wij maken het jou makkelijker om te stoppen met roken.  

   

  1 Nielsen op basis van verkopen Anti rook category MAT wk 52 2023

 • Hoe lang duurt nicotine verslaving?

  Nicotine ontwenningsverschijnselen kunnen vaak 2-3 dagen nadat je bent gestopt hun hoogtepunt bereiken en ze kunnen dan binnen 1 tot 3 maanden nadat je bent gestopt verdwijnen.

  De symptomen kunnen voor iedereen anders zijn. Maar de enige manier om van de verslaving af te komen, is dat sigaretten niet langer een optie zijn wat er ook gebeurt. Wanneer de situaties voor trek in een sigaret je ooit triggerden, niet langer de macht over je hebben weet je dat je de strijd aan het winnen bent.

 • Hoeveel nicotine zit er in een sigaret?

  Je lichaam krijgt van elke sigaret ongeveer 1 milligram nicotine binnen. Vergeet niet dat de nicotine uit sigaretten zeer snel wordt opgenomen en rechtstreeks van de longen naar de hersenen gaat.

 • Als nicotine het probleem is, waarom zou ik dan een nicotinevervangend middel op basis van nicotine gebruiken?

  Stoppen met roken is misschien wel één van de moeilijkste dingen die je ooit zult doen, maar de voordelen van stoppen zijn het waard. Sigarettenrook levert het lichaam zeer snel nicotine, samen met meer dan 7.000 chemicaliën, waarvan 69 bekende kankerverwekkende stoffen zijn. Het actieve ingrediënt in Nicotinell is een lage dosis therapeutische nicotine die geleidelijk door uw lichaam wordt opgenomen om de ontwenningsverschijnselen van nicotine te helpen verminderen, zoals de plotselinge trek in een sigaret. Daarnaast geeft Nicotinell ook verlichting bij o.a. de 5 symptomen bij stoppen met roken zoals een verhoogde eetlust, angstgevoelens, frustratie, irritatie of onrust.

Stoppen met roken veelgestelde vragen Product vragen

 • Hoe gebruik ik Nicotinell Zuigtabletten?

  • Stap 1: Zuig langzaam op het tablet totdat de smaak van nicotine sterk wordt.
  • Stap 2: Laat het tablet tussen je wang en je tandvlees rusten tot dat de smaak verdwijnt.
  • Stap 3: Herhaal gedurende ongeveer 30 minuten voor een geleidelijke afgifte van nicotine.

  Het is belangrijk om Nicotinell zuigtabletten op de juiste manier te gebruiken. Onthoud dat het nemen van pauzes tussen het zuigen essentieel is. Als er meer nicotine vrijkomt dan je mond kan opnemen, zal je het uiteindelijk doorslikken en de effecten niet voelen. Lees voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking. 

  Lees meer

  Product questions
 • Hoe gebruik ik Nicotinell Kauwgom?

  • Stap 1: Kauw langzaam totdat de smaak van nicotine sterk wordt. 
  • Stap 2: Laat de kauwgom tussen je wang en je tandvlees rusten, totdat de smaak verdwijnt. 
  • Stap 3: Begin de kauwgom opnieuw te kauwen. Herhaal dit gedurende 30 minuten, totdat alle nicotine is afgegeven.

   

  Kauw tot je een sterke smaak van nicotine begint te proeven.
  Laat de kauwgom tussen je wang en tandvlees rusten totdat de smaak begint te vervagen.
  Begin weer op de kauwgom te kauwen.
  Herhaal de kauwroutine ongeveer 30 minuten.
  Het is belangrijk om Nicotinell Kauwgom goed te kauwen.  Onthoud dat het nemen van pauzes tussen het kauwen essentieel is. Als er meer nicotine vrijkomt dan je mond kan opnemen, zul je het uiteindelijk doorslikken en de effecten niet voelen. Lees voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking. 

  Lees meer

  Product questions
 • Hoe gebruik ik Nicotinell Pleisters?

  • Stap 1: Nicotinell pleister is 24 uur te gebruiken. Plak elke ochtend een nieuwe nicotinepleister nadat je de oude hebt verwijderd.
  • Stap 2: Plaats de pleister op een onbeschadigd, droog en haarloos deel van de huid, zoals je bovenarm, bovenrug of heup.
  • Stap 3: Strijk de randen van de nicotinepleister glad zodat die goed hecht.

  Stoppen met roken is moeilijk.  Met de Nicotinell combinatie therapie verhoog je je kans om stoppen met 60%2
  Draag de hele dag de Nicotinell pleister voor 24 uur basisondersteuning. Neem een Nicotinell Zuigtablet bij de plotselinge trek in een sigaret om het roken in bedwang te houden. Wanneer je de 2 behandelingen combineert, kan je je rookverslaving op twee fronten ondersteunen. Het is een effectieve methode als je extra ondersteuning nodig hebt om te stoppen met roken. Onze product tool kan je helpen beslissen of de combinatietherapie bij je past. 

  Lees meer

  Product questions
 • Hoe gebruik ik Nicotinell Mondspray?

  De Nicotinell Mondspray verlicht je trek in een sigaret na 30 seconden, bij 2 verstuivingen. Het is een snelle, makkelijke en discrete manier om je verlangen naar een sigaret onder controle te houden. Verpakt in een handig reisformaat ideaal voor onderweg. Voor de moeilijke momenten waar je ook bent.

  • Stap 1: Richt de spray zo dicht mogelijk bij de open mond. 
  • Stap 2: Druk op de bovenkant van de spraypomp en dien één verstuiving toe in je mond, vermijdt de lippen.
  • Stap 3: Als je trek niet binnen een paar minuten verdwijnt, mag je een tweede verstuiving gebruiken. 

  Lees meer

  Product questions

Stoppen met roken veelgestelde vragenEen rookvrij leven

 • Wat kan ik verwachten in mijn eerste week bij het stoppen met roken?

  Vraag je je af wat je kan verwachten in de eerste week bij het stoppen met roken? Nicotinell is er om je te helpen door deze eerste fase van het proces te komen.

  Er is geen twijfel over mogelijk, de eerste week is zwaar. Maak een plan en onthoud je motivatie om te stoppen. Het helpt je om met die plotselinge trek in een sigaret om te gaan en geeft je de motivatie om sterk te blijven.

 • Hoe ga ik om met die plotselinge drang om te roken?

  Die plotselinge drang om te roken duurt vaak niet langer dan een paar minuten. Als ze toeslaan, denk dan na over de motivatie waarom je stopt. Lichaamsbeweging is een goede manier om je gedachten van het roken af te houden.  Als je stopt voor je geliefden, houd dan een foto van ze bij de hand. Deze handige trucs, samen met het gebruik van nicotinevervangende middelen, kunnen je helpen die moeilijke momenten door te komen. Houdt vol! 

 • Hoe weet ik dat ik niet langer verslaafd ben aan nicotine?

  Nicotine ontwenningsverschijnselen zijn meestal 2-3 dagen na het stoppen het zwaartse. 

 • Hoe vervang ik mijn dagelijke rook momenten?

  Vermijd de sociale en fysieke aspecten van de dagelijke rook momenten. Als je op bepaalde tijden van de dag altijd een sigaret rookte, ga dan naar buiten en doe iets anders. Maak een wandeling in het park of bel een vriend. Concentreer je op de situaties waarvoor geen tabak nodig is.

 • Wat moet ik verwachten in de tweede week dat ik stop met roken?

  De symptomen bij het stoppen met roken kunnen verschillen van persoon tot persoon. De voornaamste symptomen zijn een verhoogde eetlust, angstgevoelens, frustratie, irritatie of onrust. Onthoud dat ontwenningsverschijnselen tekenen zijn dat roken niet langer meer een optie is. Je weet dat je vooruitgang maakt als de ontwenningsverschijnselen vanzelf verdwijnen.  Nicotinell verlicht effectief de drang om te roken en geeft verlichting bij deze symptomen. 

 • Zal mijn gewicht toenemen als ik stop met roken?

  Het is normaal om je zorgen te maken over gewichtstoename bij het stoppen met roken. Zelfs als je een beetje aankomt, is het niet te vergelijken met de voordelen van stoppen met roken. Als je een paar maanden na het stoppen blijft aankomen, denk dan na over wat je anders doet dan voorheen. Verminder de hoeveelheid vet in uw eten, kies gezonde snacks en verhoog de lichaamsbeweging om extra calorieën te verbranden.

Koop hier Nicotinell online

Waar te koop

Koop hier