Zo kun je stoppen met roken volhouden

Stoppen met roken is moeilijk, misschien wel het moeilijkste wat je ooit zult ondernemen. Het gaat niet alleen om de lichamelijke verslaving, maar ook een mentale verandering. Na jaren van onderzoek en samenwerking met gedragsspecialisten hebben we grondig inzicht verkregen in de hoofdprincipes die je kunnen helpen stoppen met roken.

Principles tree

Motivatie

right-arrow

Motivatie

Motivation

Waarom wil je stoppen met roken? Een motivatie kiezen die je inspireert, geeft je de vastberadenheid om door te zetten.

Experts zijn het erover eens dat gemotiveerd zijn en blijven essentieel is als je je rookgewoonte wilt veranderen.

Motivation

Neem de tijd om na te denken wat je tot deze verandering inspireert. Dat kan zijn omdat je je zorgen maakt over je gezondheid: roken kan hartziektes, beroertes, ademhalingsproblemen en veel verschillende soorten kanker veroorzaken. Of misschien wil je geld besparen of een voorbeeld zijn voor je kinderen.

Bedenk drie hoofdredenen waarom je je rookgewoonte wilt veranderen. Als je het moeilijk vindt om je aan je doel vast te houden, kan het denken aan deze redenen je de kracht geven om vol te houden.

Kennis

right-arrow

Kennis

Knowledge

Meer te weten komen over het proces van stoppen met roken is essentieel om je gewoonte te veranderen. Als je over alle informatie beschikt, kun je je zelf voorbereiden op de uitdagingen waar je mee te maken kunt krijgen.

Knowledge

Wil je weten waarom je rookt? We kunnen je de kennis bieden die je nodig hebt om je voor te bereiden op de valkuilen die je onderweg tegenkomt en om nee te zeggen tegen sigaretten.

Er zijn 3 redenen waarom het zo moeilijk is om je sigaretten te laten liggen:

 1. Je lichaam is verslaafd aan de nicotine in sigaretten
 2. Roken is een gewoonte die gekoppeld is aan dingen die je elke dag doet, zoals eten
 3. Roken houdt verband met je emoties, zoals gespannen zijn

Nicotinell® hulpmiddelen kunnen je helpen te stoppen met roken.

Mentor

right-arrow

Mentor

Guide

Het kan echt helpen om een mentor te kiezen die je aanmoedigt en begeleidt op je reis, bij voorkeur iemand die zelf met succes gestopt is met roken.

Het helpt om iemand te hebben die ook zijn of haar rookgewoonte veranderd heeft. Zij kennen de uitdagingen en kunnen tips geven over hoe zij hun behoefte om te roken hebben bedwongen of hoe zij zijn omgegaan met moeilijke situaties. Kies iemand die je inspireert om je te helpen gemotiveerd te blijven.

Guide

Ondersteuning

right-arrow

Ondersteuning

Support

Als het moeilijk wordt je behoefte aan een sigaret te bedwingen, kan het erg helpen om een juiste ondersteuning te hebben. Er is altijd hulp bij de hand wanneer je het moeilijk hebt. Op de Nicotinell® website staan vele tips, verder kun je altijd een zorgverlener vragen voor hulp.

Support

Samen kunnen we je helpen te bepalen welke ondersteuning je nodig hebt, zodat je deze reis niet in je eentje hoeft te ondernemen.

Beloningen

right-arrow

Beloningen

Rewards

Om erg gemotiveerd te blijven, is het belangrijk jezelf te belonen voor de vooruitgang die je maakt.

Rewards

Je rookgewoonte veranderen is een enorme prestatie, dus vier elke belangrijke mijlpaal die je bereikt en beloon jezelf daarvoor!

Er zijn veel beloningen als het gaat om het veranderen van je rookgewoonte, bijvoorbeeld:

 1. Financieel – leg het geld opzij dat je normaal gesproken elke dag aan sigaretten uit zou geven. Het zal je verbazen hoe snel dat oploopt.
 2. Gezondheid - stoppen met roken kan enorme voordelen voor je gezondheid opleveren. Op de lange termijn vermindert het de kans op een hartaanval, een beroerte en bepaalde soorten kanker. Maar wist je dat je lichaam al binnen 20 minuten na je laatste sigaret de voordelen begint te voelen?

De eerste twee weken van stoppen met roken zijn het zwaarst. Houd daar dus rekening mee met je beloningen, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Belangrijke mijlpalen om te vieren zijn onder andere:

 1. De eerste dag
 2. De eerste week
 3. De tweede week
 4. De eerste keer dat je sterk gebleven bent en niet hebt gerookt toen je in de verleiding kwam

Omgeving

right-arrow

Omgeving

Environment

Als je de gelegenheden en omgevingen kent waar je onbedwingbare trek in een sigaret krijgt, kun je extra voorzorgsmaatregelen nemen. Onze website biedt geweldige tips om je te helpen zulke omstandigheden het hoofd te bieden.

Environment

Als je de verleidingen om je heen wilt beheersen, dan hebben wij ideeën waarmee je je rookgedrag onder controle houdt.

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat je niet omgeven wordt door zaken die je aan roken doen denken of waardoor je zin krijgt om te roken. Door een rookvrije zone te creëren, verklein je de kans dat je een sigaret pakt en oprookt, omdat je die niet gemakkelijk bij de hand hebt.

Dat doe je zo:

 1. Doe thuis, op je werk en in de auto alle sigaretten en asbakken weg
 2. Vermijd plaatsen waar je kunt roken
 3. Vraag vrienden die roken om niet in jouw aanwezigheid te roken

Behoefte bedwingen

right-arrow

Behoefte bedwingen

Craving Control

Zorg ervoor dat je weet welke nicotinevervangende hulpmiddelen geschikt voor je zijn om je behoefte om te roken in bedwang te houden. Ons assortiment biedt voor iedereen een juiste hulpmiddel en helpt je je rookverslaving en -gewoonte tegelijkertijd aan te pakken, zodat je ze sneller onder controle krijgt.

Craving Control

Om te slagen, moet je je behoefte aan sigaretten overwinnen. Gelukkig hebben we klinisch bewezen Nicotinell® hulpmiddelen, tezamen met heel veel tips om je te helpen die behoefte onder controle te krijgen.

Nicotinell® kan je helpen je behoefte aan een sigaret onder controle te krijgen en is verkrijgbaar in diverse smaken en vormen. Meer strategieën om je behoefte aan roken te bedwingen zijn onder andere:

 1. Uitstellen – de behoefte om te roken is al na 1-2 minuten voorbij
 2. Diep ademhalen – haal 10 keer diep adem om jezelf te ontspannen
 3. Water drinken
 4. Afleiding – ga iets anders doen, zoals lezen, naar muziek luisteren of een wandeling maken

Wat zijn de beste nicotinevervangers?

Door op deze link te klikken kies je er voor om onze website te verlaten. Alhoewel wij geloven dat de website waar je naar toe wordt gestuurd het beste voor u heeft, het blijft een onafhankelijke website die niet onder onze controle is. Vandaar dat wij de content van de website niet steunen en hebben wij geen verantwoordelijkheid voor de website’s content en privacy. Dat begrijp ik.

Bent u ouder dan 18 jaar?

Ga naar uw docter voor advies.

Nicotinell® producten kunt u niet gebruiken wanneer u jonger dan 18 jaar. Ga naar uw dokter voor advies.

OK